Alla inlägg under februari 2015

Av Anita Ahlström - 28 februari 2015 16:23

Skinkstek i ugnen. Lövbiff i tryckkokaren och kycklingfilé i stekpannan. Nu bör det räcka några dagar till oss tre personer. Skönt att samla ihop matlagningen. Sen kan var och en använda micron när hungern slår till. Jag vet!!!! Frukost, lunch och middag - men det fungerar inte så bra i vår familj. Dessutom äter vi inte tillsammans utan Arne äter framför TV:n. David i sin del av huset och jag själv stående vid spisen eller ibland vid köksbordet. Frukosten =kaffe och en hård smörgås äter jag ofta i sängen. Då sitter Arne vid köksbordet och läser tidningarna samtidigt. Hur som helst gillar jag att laga mat och köpte igår vita bönor som jag skall blanda i en sallad med mynta, citron och spiskummin, Läste receptet i Enköpings-Posten. Vi får se om jag gillar smaken. Kul att pröva något nytt. Jag köpte också en stor knippa bladpersilja som jag mixat i matberedaren med smör. Då vissnar i alla fall inte bladen på persiljan vilket annars ofta har hänt mig. Nu är det lördagskväll igen och ny deltävling i melodifestivalen. Vi kommer att titta på programmet från Örebro för att sedan slå över till ViaSat Golf. Bra att somna till.

Av Anita Ahlström - 27 februari 2015 15:58

Känner mig som en duktig husmor idag. Hade en liter mjölk som måste användas eller slängas. Bestämde mig för att baka bullar. Tog också en resterande marsipanlimpa från julen till fyllning. 100 goda bullar och hela huset luktade gott av baket. Dessutom kunde Ior och jag ta vår första vårpromenad i skogen. Nu hade det mesta av snön smält bort och vi gick vår vanliga runda. Allt var sig likt utom ny älgspillning på vår stig. Läste en intressant artikel i tidningen Veteranen idag. Där konstaterades att utanför sagan lever ingen lycklig i alla sina dagar men att man kan påverka sitt välmående. Den positiva psykologin menar att lycka och välmående handlar om att addera positiva värden i livet i stället för att försöka ta bort svårigheter. Tänkvärt! Vi kan lära oss att bli mer optimistiska. Ungefär halva ditt välbefinnande utgörs av arv men vi kan själva påverka hela 40 procent av vårt välbefinnande. Bryta vanor, skifta fokus och se nya perspektiv. Det låter hoppingivande men lite jobbigt. Det är lättare att gnälla - eller?

Av Anita Ahlström - 26 februari 2015 11:01

Jag har varit ganska förskonad mot kroppsliga krämpor men för drygt en månad sedan fick jag hux flux ont i båda knäna. Som vanligt tänkte jag, att det går väl över, men jag har fortfarande ont när jag reser och sätter mig. Inte när jag går. Smärtan sitter ovanför knäskålen och det känns inte som om det onda kommer från leden. Längts inne i mitt medvetande förstår jag ju att det måste vara jobbigt för mina knän och egentligen för hela mitt skelett att bära omkring på så mycket övervikt som jag har. Minus 10-20 kilo skulle inte vara så dumt. Jag började "banta" när jag var 14 år och har hållt på ända till pensionen. Men då förlikade jag mig med min vikt och har inte brytt mig så mycket. Så länge man mår bra och har lagt fåfängan på hyllan är det ju OK om man är lite rund. Men om knäna börjar strejka då är kanske dags??? Kollat på internet och hittat att man ska stärka lårmuskeln. Nu har jag försökt stretcha och HIMMEL så stel jag är. Jag får knappt tag i fotleden för att böja benet bakåt. Kanske måste jag börja ett nytt liv - men jag har inte bestämt mig ännu!

Av Anita Ahlström - 25 februari 2015 10:40

Innan jag prövade på Ior lovade jag Arne att klippa honom med den lånade saxen. Han var oerhört långhårig och tyckte det var jobbigt att åka till frisören. OK jag testar! Mycket skratt och en halvtimme senare har jag en man med "trappstegsklippning" Aldrig tidigare har jag klippt någon och det syns verkligen på resultatet. Men Arne är tacksam och glad och jag hoppas håret snart växer ut igen. Men den lånade saxen blev jättevarm och efter en stund slutade den att fungera så jag inser att det kommer inte att gå att klippa hela hunden och det kanske inte är så kul att klippa halva hunden i taget. I går kväll berättade Lewis (deltagare i bridgekursen) att hans hustru hade 30 års erfarenhet av att klippa hundar. Ior var med mig i bridgelokalen hela kvällen och han är ju lurvig och söt men det syns att han behöver trimmas. Jag berättade att min hund gärna biter dom som försöker bestämma över honom (utom mig) men det tyckte Lewis var helt naturligt eftersom han var en snauzer. Han var helt klar över att Cecilia skulle kunna hanterna honom. Alltså nu ringer jag Cecilia.

Av Anita Ahlström - 24 februari 2015 22:51

På förmiddagen hade vi studiecirkelträff. Studiecirkeln heter inte längre Passion för livet utan nu är det Existensiell hälsa. Ämnet för dagen var Meningen med livet. Enkelt och lätt???? Hur som helst penetrerade vi frågan utifrån många olika perspektiv och olika utgångspunkter. En givande, trevlig förmiddag. Men livet har ju andra proportioner så nu tänker jag tycka till om disktrasor. Jag tycker att disktrasor blir slemmiga och illaluktande ganska snabbt. Under åren har jag hört många olika tips om att tvätta trasorna. Varje dag i diskmaskinen. Alltid tillsammans med annan tvätt i tvättmaskinen. Engångstrasor? är det miljövänligt att kasta trasan efter varje tillfälle. Förra månaden fick jag tips av städexpertisen som hjälper mig här hemma att det fanns engångstrasor på Lidl som var bra. Sagt och gjort jag köpte 60 st i en förpackning. Dom ser ut som babystjärtlappar men man kan läsa att dom är för köket. Nu har jag prövat! Ovant men jag börjar tycka att det är ganska bra. Ofta letar jag ju efter min disktrasa - men det bara av gammal vana tror jag. Nu använder jag tunna engångsservietter! och det fungerar faktiskt alldeles utmärkt. Och så slipper jag äckliga disktrasor.

Av Anita Ahlström - 23 februari 2015 19:59

Har just ätit en fantastisk gös inköpt hos Lobergs nere i Torsvi. Den har legat i frysen ett tag men var lika god som nyfångad fisk. Jag panerade den först i saltat mjöl, sen ägg och till sist panko. Ett asiatiskt ströbröd som jag hittat på senare år och som är helt sanslöst gott jämfört med vårt vanliga ströbröd. Fisken blir spröd och knaprig. Kokt potatis och en hemmagjord romsås på creme fraiche och röd stenbitsorm gjorde måltiden till en fest. Snart ska jag skärpa mig och ta bilder av verkligheten runt omkring mig. Måltiden skulle nog ha gjord sig bra på bild. Det blir ganska tråkigt med bara text och när jag tittar på andra bloggare är det oftast tvärtom. Mycket bilder och lite text. Jag kan konstatera att jag inte är särskilt bra på att se vardagen i bilder. Sen det här med Iors klippning!!! Idag har jag fått låna en hundsax. Jag försökte med våran gamla som var från Adas tid, alltså ca 30 år gammal. Den fungerade inte. Saxen fastnade i ludden. Tog lite smått med en liten sax i ansiktet och på huvudet. Jag ska försöka ta en bild på resultatet - om det blir något. Det blir nog ett långtidsprojekt. Lite i taget.

Av Anita Ahlström - 22 februari 2015 12:14

Just nu pågår WM i skidor i Falun. Massor av människor är på plats och resten? ser tävlingarna på TV. Jag tittar inte så mycket och längtar inte efter att åka till Falun. Jag funderar på varför. De senaste 30 åren av mitt liv har innehållit massor av sport eftersom min man har haft många förtroendeuppdrag inom idrotten på central nivå. Vi har haft mycket roligt och rest mycket genom hans uppdrag. Det har också betytt att vi hela tiden på hemmaplan hållt oss uppdaterade om vad som händer inom idrotten i världen. Men mitt intresse har verkligen svalnat. På kvällarna tittar jag ibland på golftävlingar, men annars bryr jag mig inte så mycket. Beror det på åldern eller att andra saker känns viktigare? Men tyvärr lyssnade jag bara förstrött på Melodifestivalen också. Kanske måste jag arbeta upp mitt engagemang för det mesta i livet. Jag har lovat mig själv att "inte säga som min mamma" sa om mycket, att det berodde på att hon var gammal. Jag vill ju vara ung och rask till dess jag dör.  

Av Anita Ahlström - 21 februari 2015 17:23

Häromdagen köpte jag ett headset till Gustav. Idag ringde han och berättade att det var trasigt. Vi åkte till Alina och det var inga problem. Han fick ett nytt. Sen fortsatte vi till Jysk. I augusti när Gustav fyllde år fick han en kontorsstol för massor av pengar. Armstödet hade gått av. Jag hade inte något kvitto kvar men ändock fick vi ett nytt armstöd. Suveränt bra service. Skulle också köpa gasol men Henrikssons hade bara öppet mellan 10 till 13 på lördagar. Inte så bra service. Nytt försök nästa vecka. Nu ska jag bada Ior för att sen försöka klippa honom. Vi får se om jag lyckas. 

Ovido - Quiz & Flashcards