Alla inlägg under februari 2015

Av Anita Ahlström - 21 februari 2015 17:12

Häromdagen köpte jag ett headset till Gustav. Idag ringde han och berättade att det var trasigt. Vi åkte till Alina och det var inga problem. Han fick ett nytt. Sen fortsatte vi till Jysk. I augusti när Gustav fyllde år fick han en kontorsstol för massor av pengar. Armstödet hade gått av. Jag hade inte något kvitto kvar men ändock fick vi ett nytt armstöd. Suveränt bra service. Skulle också köpa gasol men Henrikssons hade bara öppet mellan 10 till 13 på lördagar. Inte så bra service. Nytt försök nästa vecka. Nu ska jag bada Ior för att sen försöka klippa honom. Vi får se om jag lyckas. 

Av Anita Ahlström - 20 februari 2015 16:32

I många år har jag tänkt och tyckt - äntligen fredag. Som pensionär har det inte längre samma betydelse. Man kan sova länge varje morgon och inte bara på lördag/söndag. Det sociala umgänget på hemmaplan ligger just nu nere vilket betyder att helgerna inte används till middagar och fester som tidigare. Eftersom jag är en person "utan vanor" dvs jag har inte någon speciell dag som jag tvättar/bakar eller städar så flyter dagarna liksom ihop. Det som håller ordning är mina bridgetävlingar som är måndagar, onsdagar och varannan torsdag. I övrigt är det vardag hela veckan lång. Promenaderna med Ior varje dag är det som är inbokat förutom mina åtaganden som mormor så klart. Men under pappaveckorna behövs mina tjänster inte så mycket. Alltså kan jag göra vad jag vill! Vilken lyx! Idag är det vårkänslor i luften och tanken på framtida golfrundor känns positiv och något att längta efter. Det känns ännu mera speciellt efter en storförlust för Pugna (kämparna/vårt bridgelag) i går kväll. Vi förlorade med 1-25. Nu ligger vi tvärsist i vår silverserie.

Av Anita Ahlström - 19 februari 2015 15:20

Jag som hade ett inlägg i min blogg där jag var kritisk mot allt våld som förekommer i vår tid har nu jag fått min "överman" i Växjö kommun. Dom har beslutat att inte sätta upp ett konstverk på tanten med handväskan som försöker slå en ligist.Dom tyckte statyn var våldsbejakande. En eloge till Sigtuna som tänker sätt upp statyn som en hyllning till "tanten". Själv tycker jag också att det är strongt av den gamla damen som visar på mod och rättrådighet. Visserligen med handväskans hjälp men ändå - att hon törs! Sen tänker jag vidare på tanter. Finns dom idag? Utseendemässigt nej och inte heller som begrepp. Min mammas väninnor var mina tanter. Tant Sissi, tand Gerda m.fl Det var ju en benämning som moster eller faster men till dom man inte hade något släktskap till. Har tanterna försvunnit för att vi säger du till varandra? Idag säger alla du - även barn till vuxna. Jag tror inte att någon kallat mig tant Anita någonsin. Däremot ställer jag upp på benämningen "gumma med keps". Då som bilförare och utan liten handväska.

Av Anita Ahlström - 18 februari 2015 09:06

Ska idag få rå om mina minsta barnbarn 9 och 4 år gamla. Går in på kommunens hemsida för att se vilka sportlovsaktiviteter som finns. Rubriken Sportlov i Enköping "en massa skoj" måste vara ett skämt. Innehållet är enstaka dagsaktiviteter. Spinnstuga-gör ditt eget garn! Lördagspingis! Bresserännet (inställt)! Cykelslangsslöjd-från 10 år! Stick och virkverkstad-från 10 år! Promenad genom stan från 10 år! Slöjdklubb från 12 år! Minibio-fredag 2-3 år! Kvar finns museet som har aktiviteter från 5 och 7 år. I övrigt finns naturligtvis fritidsgårdar på kvällstid och bibliotek och badhus är öppet som vanligt MEN En massa skoj???? Vi får nog hitta något annat att göra. Aktivera oss på hemmaplan. Jag har just öppnat appen från ViaPlay som tilltalar 9-åringen. Sen lägger vi pussel, målar och besöker leksaksaffären i Enköping. Ishockeyträning för 9-åringen och frisören för 4-åringen. Mysigt att får vara mormor en hel ledig dag.

Av Anita Ahlström - 17 februari 2015 09:29

Jag brukar framhålla att jag inte tittar på reklam och inte påverkas av den. Tidigare har jag svarat på en telefonundersökning om vad jag tycker om reklamen på TV. Jag kunde konstatera att  jag inte ens lägger märke till den. Däremot är jag mycket intresserad av att läsa reklambladen som kommer i postlådan. Framförallt från matbutikerna. Jag är mycket prismedveten när det gäller mat- och specerivaror. Tycker att det är onödigt att betala några kronor "för mycket" för basvaror i hushållet. Det känns meningsfullt att planera utifrån annonsbladen. Knäppt kanske men jag kan göra roligare saker för mina pengar än att "kasta dom i sjön". Jag känner mig också tillfredsställd när jag "sparat" några kronor. Någonstans är det kanske den mänskliga faktorn - samma faktor som gör att man gillar realisationer och utförsäljningar. Nu har jag tid att varje vecka besöka tre olika butiker för att handla billigt. Ett exempel är färdiga köttbullar som jag framförallt köper till David. På Lidl betalar jag drygt 32 kronor för ett kilo medan andra affärer tar mellan 45-50 kronor. Dessutom innehåller Enebybackens köttbullar mindre kolhydrater och är godare. Däremot köper jag gärna oxfilé eller hummer när vi ska äta gott så vi lever inte på blodpudding och gröt.

Av Anita Ahlström - 16 februari 2015 09:42

Har just läst morgontidningen. Elände, elände och åter elände. Hur ska man förhålla sig och hur i himmelens namn har det kunnat bli så illa. Det måst ha varit bättre förr? eller åtminstone annorlunda. Våld överallt. Mellan länder, inom länder och i nära relationer. Jag tror jag gör som strutsen - sticker huvudet i sanden. Det känns som om jag inte kan påverka så mycket. Tacksam över att bo i Sverige, ute på landet och leva i trygghet och harmoni med min familj. Jag satsar i det "lilla". Ska försöka vara en bra maka, mor och mormor. Försöka förmedla värme och godhet mitt i eländet. Igår lastade vi in rollatorn i Saaben och Arne åkte med till Ekbacken. Han hade inte varit där tidigare. Just nu var det som en byggarbetsplats eftersom dom lägger nya tak i stora delar av nedervåningen. Men gott humör och en fantastisk energi har den unga familjen. Det är bara att beundra dom. 

Av Anita Ahlström - 15 februari 2015 11:21

Så var det klart. Kjell och Per tog hem segern. 18 par spelade och jag och Q kom strax över medel på 8:e plats. Godkänt. Men jag lärde mig något nytt om mig själv igår. Jag tycker och tror att jag klarar negativ kritik utan att påverkas mer än marginellt. Jag är 72 år och har varit med om det mesta i den vägen. Men igår upptäckte jag att jag blev fysiskt sjuk. Kroppen påverkades av mitt sinnelag. Ont i magen och tryck över bröstet blev resultatet av att jag kände mig bedömd som en urusel bridgespelare. Men efter att ha lagt mig i sängen 20.00 och somnat från alltihop känner jag mig återhämtad idag. Solen skiner och jag klarar av att ge gårdagens händelser rätt proportioner. En lärdom som jag ändå drar, är att inte utsätta mig för obehagliga bridgesituationer, om jag kan undvika det. Nu ska jag ta en långpromenad i stadsmiljö(där det är sandat) med Ior och sen ska jag åka till Ekbacken och överraska Gustav med några liter coca-cola som han kan bunkra i sitt egna hus och ha inför sportlovet. Jag tar med mig en dunk bensin också till hans epa-traktor. Det gäller att hitta något som kan glädja en 17-åring.

Av Anita Ahlström - 14 februari 2015 11:41

Kl 06.00 vaknade jag av en duns/smäll i köket. Arne hade ramlat på köksgolvet när han skulle gå från toiletten. Tack och lov för att vi delar hus med David. Tillsammans lyckades vi få upp Arne på fötter. Inga skador! Han är suverän på att ramla. Lite uppskrämd blir jag när det händer så det var slut på sömnen, Hämtade tidning, drack kaffe och gick ut med Ior. Vansinnig isgata på skogsbilvägen så vi kom inte så långt och dessutom kom en bil som höll på att köra på hunden. Men Ior stannar ju när jag hojtar men jag hann bli skraj eftersom det var svårt för bilen att få stopp. Sen satt jag mig vid pianot och körde "pekfingervalsen". Några barnvisor och jag skrålade och sjöng så högt jag kunde. Konstaterade att det inte var mycket till röst. Men humöret höjs av tonerna. Bra inför KM i bridge där jag ska vara tävlingsledare em och kväll.

Ovido - Quiz & Flashcards