Alla inlägg under april 2015

Av Anita Ahlström - 5 april 2015 13:15

Jag har just skrivit ett mail till Mekonomen. För två veckor sedan behövde jag akut hjälp med husbilen och ställde den utanför verkstaden. Ringde på måndagen och fick sedan besked om att en kille skulle komma och mäta på torsdagen, Hörde ingenting och ringde. Dom hade haft mycket att göra och på torsdag = nästa torsdag skulle en kille komma. Varje gång har dom pratat om kostnaden för felsökning. Jag har tyckt till i mitt mail. När jag lämnar bilen till en etablerad verkstad räknar jag med att dom har proffsig och yrkeskunnig personal som kan hitta vad som är fel. Om reparationen sedan blir dyr är det OK men att jag ska betala för felsökning tycker jag är ett underbetyg för verkstaden och visar att dom inte har nödvändig kompetens. Det har jag påpekat - vi får se om jag får något svar. Dessutom har jag hjälpt Bosse med Maggans telefon. Igårkväll ringde vi hennes nummer och hamnade hos en man som fått Maggans telefonnummer till sin jobbtelefon. Obs Maggan hade 700 kronor i samtalspott! Ringde Telia idag. Har man inte använt sin telefon på ett år avvvecklas den! Inget meddelande till abbonenten! Kanske kan man få pengarna tillbaka men då måste man skriva ett undertecknat brev till Telia i Luleå. Då får man betala en administrationsavgift på 125 kronor. Men jag skall i alla fall försöka få tillbaka lite pengar. Sen är det bra att Apoteket är öppet på påskdagen. Då kunde jag hämta medicin till Arne som hade slut. Promenerade också i Drömparken där dom hade tusentals med blommande krokus. (Jmfr med min enda)

Av Anita Ahlström - 4 april 2015 23:38

En annorlunda! Förra året var Arne och jag i Spanien och i massor av år har familjen haft en golfturnering i Danmark eller Spanien. Men tiderna förändras! Nu har vi tittat på TV tillsammans med Bosse och Maggan och sett ett bra program om Eurovisionsschlagerns historia. Trots propoints har jag druckit whisky, snaps och öl. Vi åt hummer och ägg, sill och färsk potatis och oxfilé och potatisgratäng. Det var svårt att bestämma i vilken ordning vi skulle förtära de olika rätterna. Kaffe och lösgodis passade Maggan innan dom just lämnat oss. Nu väntar golf på TV innan vi somnar. OCH vilka positiva tankar har jag idag? Ibland tar det ett tag innan man hittar några. OCH just nu ger jag upp!!!!

Av Anita Ahlström - 4 april 2015 08:33

Trots att det nu är påskaftonsmorgon väljer jag att gå tillbaka till igår. Jag försökte få in en bild i går morse men datorn och jag var inte vänner. Men nu lyckades jag. Jag ville beskriva min obefintliga trädgård. Det måste vara mycket härdiga växter om dom skall komma upp ur allt gammalt gräs. Men till min glädje orkade en krokus titta fram och glädja familjen. Det visar att allting går - om man bara är ihärdig. Kl 11.00 kom Barbro och Rasmus. David hade lovat att vara hundvakt medan Barbro och jag spelade Långfredagsbridge från kl 12.00 till 22.00 Allt gick bra och det var jätteroligt att spela med Barbro. Det var första gången vi spelade tillsammans med vi var båda mycket nöjda med vår insats. Vi var 28 par som spelade och på första omgången kom vi 9:a och på andra omgången på 8:e plats. Bra kämpat!   

Av Anita Ahlström - 2 april 2015 10:20

Idag höll jag på att "bryta ihop"! Letade efter de få påsksaker vi har i förrådet men hittade dom inte. Så´nt klarar inte jag.  Men efter ett mindre ilskeutbrott fann jag dom under alla julsaker. Sen gick Dante och jag till skogskanten och klippte av några björkgrenar för att sätta fjädrar i. Så  h i m l a kallt. Vi höll på att förfrysa händerna. Men väl inne igen lagade vi en kladdkaka med äpplen i. Äpplena skakade vi i råsocker och kanel så nu doftar det gudomligt i hela huset. Sen har vi spelat ett nytt sorts monopol där ingen av oss förstår reglerna så vi har skapat egna. Det blir så roligt då, för Dante får alltid vinna över mormor. Han är mycket väl medveten om att det är bara när man spelar spel med mormor som man är garanterad vinnare. Sen har vi mätt hur mycket han har vuxit. På en målad vägg i vardagsrummet har vi ritat streck över hur barnbarnen har vuxit de senaste åren. Jag kan inte annat än le när jag tänker på att det är viktigare för mig att ha målade blyertsstreck än att ha rentvättade ytor. Dessutom är det så att ingen av våra bilar är städade inuti ännu!! Jag skyller på kylan.

Av Anita Ahlström - 1 april 2015 13:00

Plötsligt är det onsdag! Jag glömde totalt bort min blog igår! Kanske är det ett bevis på att dom verkliga händelserna i livet tog över. Det fanns ingen tid till funderingar och blog. Barnbarnen sov över och låg i syskonbädd på golvet i sovrummet. När det ljusnade vaknade dom direkt och kl 07.00 var vi i full gång. Diskuterade olika dagsaktiviteter men till slut följde dom med mig till Eriksgatan och la bridgebrickor och sen var dom med till Viktväktarna på vägning. (Minus 1,8 kilo på en vecka - jag fick en guldstjärna). Som motprestation åkte vi till Västerås och köpte sparkcyklar på Toys r us. Dyr påskpresent - men tidigare har vi ju alltid rest bort tillsammans omkring påsk så det här var ett alternativ. Hem och provade på vår alfaltsuppfart som går ned till den trafikerade Vallbyvägen. Jag ställde bilen på tvären nere vid vägen och spärrade av så dom kunde åka. Först ramlade Dante och sen Loke och båda grät men fallet blir ju inte så högt. Dom försökte få fart genom att vicka på rumpan. Sen skjutsade jag hem dom och direkt till Eriksgatan för bridge. Vi var sex bord och allt gick bra. Sov gott när jag kom hem 22.00


Kvart över sju i morse kom Lovisa med barnen men utan sparkcyklar så vi åkte till Långtora och hämtade dom. Sen handlade vi påskägg och godis. Loke skall åka med pappa på eftermiddagen till farmor i Jönköping så därför blev det påskägg redan idag. Kom på i bilen att det var 1:a april. Jag är totalt värdelös på att förstå skämt och galenskaper. Läste EP och funderade lite omkring att man nu måste simma medsols istället för motsols i simbassängen för att den skulle hålla längre. Äntligeni bilen förstod jag att jag blivit lurad!!!! och fick mig ett gott skratt. Man kan ju undra hur i himmelens namn jan kunde gå på ett sån knäpp artikel. Men jag tror på allt jag läser och hör - nästan. 

Ovido - Quiz & Flashcards