Alla inlägg under april 2015

Av Anita Ahlström - 21 april 2015 22:08

Dom senaste dagarna har jag tänkt mycket på slarvighet. Har man det i generna eller är det uppfostran eller brist på uppfostran som gör att man blir slarvig. Själv är jag jätteslarvig och har varit det hela mitt liv. Häromdagen kom Bosse och berättade hur han borstat sina golfskor och smort in dom i höstas och nu tog han fram dom och smorde lädret på nytt. Mina stackars skor (väl ingångna 6 par) har nästan aldrig sett någon skokräm eller vax. Ibland tar jag en sån här fusksvamp när jag står på golfbanans parkering och drar bort det värsta dammet. Och nu till grillen!!! Vi har en gasolgrill sedan kanske 5 år. Tror ni att jag gör i ordning den på hösten. Nej det har aldrig hänt. På med överdraget och sen blir det vinter. Alltid lika plötsligt??? Idag lyfte jag på locket och ser framför mig någon timmes rostbekämpning. När jag spelade kort i går kväll slarvade jag så in i norden så nå´t liknande finns inte. Inte ens när man är nybörjare. För att inte tala om städningen i vårt hus. Nu har vi hjälp var 4:e vecka men däremellan behövs insatser. Eftersom Ior (hunden) och Busan (vår katt) går ut och in i vått och torrt så har vi också skor på oss inomhus - och tur är väl det för annars skulle vi alltid ha smutsiga strumpor. Men jag lider inte av lite skit i hörnen och där är min slarvighet till nytta. Jag bryr mig egentligen inte alls om att diskbänken är full av disk för så småningom tar jag ändå hand om den. Som tur är lider inte min man heller. Han är lika slarvig som jag är. (förutom med skor!!!!)

Ord

Av Anita Ahlström - 20 april 2015 22:52

Ett nytt ord igen! Inkrukade trädgårdsrosor. Jag fick en förklaring av dottern. Rosor brukar försäljas med en rotklump och nu stod dom i en kruka. Troligtvis har hon rätt men Inkrukade blommor har jag aldrig hört förut men i annonsbladet från Blomsterlandet stod det. Ior och jag har varit på stadspromenad och då menar jag runt torget i Enköping. Jag skulle hämta medicin till Arne och jag känner mig osäker att lämna hunden bunden utanför Apoteket, så jag stod utanför och väntade på min tur. Snälla människor finns - en gammal kommunal arbetskompis kom med sin hund och erbjöd sig att hålla och passa Ior medan jag handlade. Jättesnällt! Sen handlade vi nytt te! Igårkväll drack jag en stor kopp te när jag tittade på Mästarnas mästare och blev störtpigg. Fortsatte att titta på Poirot från sängen och var lika pigg när det programmet slutade 00.00 Kl 02.30 tog jag en Alvedon och trodde att jag kanske skulle bli sömnig men nej. Kl 03.45 tittade jag återigen på klockan. Jag mådde bra och funderade ut lösningar på många frågor men så småningom somnade jag. Vaknade halv nio och hade då sovit 4,5 timmar. Ibland så räcker det! OBS Vi - Ior och jag sov middag två timmar på eftermiddagen. Lyxigt att disponera sin tid.

Av Anita Ahlström - 19 april 2015 17:42

Igårkväll fick jag "återfall". Drack öl, åt smörgås och chokladpraliner. Lite förbaskad blir jag på mig själv men sen känner jag, att det är bara att glömma och gå vidare. Idag har det blivit färska hallon, stekta champinioner (stavas det så här?) med vitlök och päron och cocacola light. När man har kört i diket är det bäst att så snabbt som möjligt ta sig upp på vägen igen! Idag har jag för första gången besökt Härnevi Plantskola och köpt kryddväxter och jord. 13 olika sorters kryddor som var odlade i plantskolan (inga italienska stora krukor). På väg hem hälsade jag på Lovisa och Anders och träffade Lovisas kompis Peter som berättade att basilikaplantan skulle ha mycket vatten så nu har jag planterat den i en egen kruka. Några plantor var ännu inte härdade i utemiljö utan hade bott i växthus så dom får jag sköta ordentligt och ta in på kvällarna. Vi får se hur det går??? Jag har ju inga goda erfarenheter av min tidigare blomskötsel. Alla blommor fryser ihjäl när jag glömmer dom ute. Jag är ändå glad att jag ännu har mina ambitioner kvar när det gäller växter och blommor. Jag försöker i alla fall på nytt varje vår.

Av Anita Ahlström - 18 april 2015 16:49

Först om poddare. En ljudfil på datorn = podcast. Pod från Ipod och cast egentligen broadcast/sändning från engelskan. En person som sänder ljudfiler på datorn = poddare och en som sänder om aktier= börspoddare. Solklart - eller hur? Varje dag lär man sig något nytt. Mycket bra! Idag är det Enköpingsmässa och samtidigt vårmarknad i stan. Det kryllade av människor och det var liv och rörelse överallt. Men inga bilar. Stan var så gott som avstängd. Ior och jag trängdes på Kyrkogatan bland alla knallar och jag gjorde som vanligt - köpte en marknadspresent till mig själv. I år blev det en bra grej. Ett nytt telefonfodral till min Samsung. Mitt gamla var vitt men hade blivit svart av smuts så det behövde förnyas. Sen träffade jag många bekanta och pratade bort en stund här och en stund där. Trevligt och folkligt. Det känns verkligen att det är vår i luften och att vi människor påverkas av vädret. Alla pratar och ler när man möts och det känns nästan som att vara någonstans söderut. 

Av Anita Ahlström - 17 april 2015 15:27

Jag prenumererar på Affärsvärlden på e-mail och idag stod det i tidningen om att en rättegång inletts mot en börspoddare??? Undrade vad det betydde och slog upp ordet på google. Där stod om Börspodden som var en podcast. Jag läste men förstod inte ändå. Kollade ytterligare och då fick jag förklaringen att det var som ett radioprogram där John och Johan (två daytraders) pratade om aktiebörsen. Men - himmel - så EFTER man är. När vår aktiesparklubb "Tramsinvest" upphörde slutade jag att intressera mig för aktiemarknaden och vips så förstår jag inte ens vokabulären inom området. Det har i alla fall väckt min nyfikenhet och jag kommer snabbt att lyssna och ta reda på lite grundligare vad orden står för.

Av Anita Ahlström - 16 april 2015 22:44

Handlade mat på förmiddagen och gick på promenad med en "vild" Ior som i stället för att lukta efter andra hundar drog som sjutton ute på asfalten???? Sen hämtade jag barnbarnen. Loke skulle ha en kompis med sig hem till Ekbacken och sen skulle vi hämta Dante. Strax innan ringde doktorn som ville prata om Arne och jag pratade fortfarande med henne när vi kom till Skogsviolen. Loke sprang in och kom tillbaka med Dante. Samtidigt kom en från personalen (eftersom jag inte märkte det vet jag inte vem det var) som hjälpte Dante in i bilen och konstaterade att mormor pratade i telefon! Vilken service och hjälpsamhet från dagis. Bättre dagis finns inte säger mormor!!! Hem till Ekbacken och efter mellanmål skötte barnen sig själva på övervåningen. Dom hade haft jätteroligt tyckte dom. Fantastiska barn. Sen skjutsade jag hem kompisen och Loke till avslutning med hockeykompisarna som skulle spela bowling. Därefter seriespel i bridge för mormor. Vårt lag heter Pugna som på latin betyder "Kämparna" och trots att vi kämpar som sjutton ligger vi solklart sist i serien. Även ikväll förlorade vi mot Köp en sol som fick sin första vinst så vi gratulerar dom. Slutsats: trots att vi "bara sponsrar dom bästa" (som vinner penningpriser) så är det roligt.

Av Anita Ahlström - 15 april 2015 22:21

Barnbarnen fick välja om dom ville att jag skulle komma tidigt och hämta dom eller om dom ville vara kvar i skolan/dagis och leka med kompisarna. Gissa om mormor blir glad när båda vill att jag ska hämta direkt efter skolans slut. Loke hade haft nationellt prov (3:e klass) i matte och tyckte att det gått skapligt men berättade att en klasskompis hade gråtit hejdlöst för att han hade räknat ytan i stället för omkrets. Resultathetsen börjar tidigt. Dante var på ett strålande humör och sjöng hela vägen hem om grisarna som ramlade ur sängen och slog i huvudet. Han hade promenerat från Bergvreten till Tingshuset och sett på barnteater. Därifrån "grissången". Hemma blev det köttbullar till Loke, ägg till Dante och sen varsin hembakad kanelbulle. Vanligtvis brukar det vara fejd om TV-program Disney Junior eller Disney XD. Men Dante börjar bli så stor att det är spännande att titta på storebrors program. TV-tittandet varvades med spel på telefon och på mormors platta. Halv fem startade vi hemfärden till Ekbacken dit mamma redan hade kommit hem. Själv åkte jag hem och gjorde mig "fin" i tights, klänning och högklackade skor innan jag åkte på bridgen.

Av Anita Ahlström - 14 april 2015 21:59

Läste en debattartikel av Ingvar Smedlund och blev ganska nyfiken. Moderaterna tycker att utbildningsnämnden skall omvandlas till en näringslivsnämnd. Jag blir omedelbart misstänksam. Är det för att antalet politiska uppdrag inte skall minskas? Behövs det en nämnd bestående av politiker från olika partier för att stärka näringslivet i Enköping. En demokratisk sammansatt nämnd som består av personer med olika politiska viljeinriktningar -  kommer en sådan organisation att vara den bästa motorn för att ge strategiskt stöd till näringslivet?. Räcker det inte med mål och inriktning från kommunstyrelsen som har det övergripande ansvaret i kommunen? Det kommunala uppdraget måste ju ändock ges till en förvaltningsorganisation som kan utföra jobbet och ge kommunal service på ett effektivt och proffsigt sätt. Skall kommunen utökas med ytterligare en förvaltning? Sen har han också synpunkter på svenskundervisningen i en bisats på slutet. Det skall ställas högre krav på "examen i svenska" ?

Ovido - Quiz & Flashcards