Alla inlägg under april 2015

Av Anita Ahlström - 13 april 2015 21:38

I natt fick jag en ny idol. Jordan Spieth som vann Masters i golf. Vilken kille! 21 år och en svärmorsdröm. Mån om familjen, ödmjuk inför sin kompetens och artig och sympatisk i alla intervjuer. Hade tid för mamma, pappa, bror, farfar och flickvän efter segern. Positiv inför alla åskådare. Jmf intervjun med vår svensk Jonas Blixt! Även om man är besviken - får man bete som en utomjording - utan att få kritik? Kommentatorerna försvarade honom! Idag fungerade dom nya apparaterna på Kryddan. Toppen!!! Bridgeresultatet var klart så snart sista brickan spelats. Vi var 26 par och Katarina och jag klarade av en 9:e placering. Hade jag lyckats lite bättre med mina utspel hade det gått ändå bättre. Direkt efterbridgen -  hem och hämtade Bosse och Maggan som följde med in till stan och hämtade Corsan från verkstaden. Dom hade bytt ljuddämpare. Hem och skrev meij till EPBK:s medlemmar om resultatet. Värmde fisksoppa till Arne och sen iväg på Inner Wheel. Åt återhållsamt med tanke på vägning imorgon på viktväktarna. Ikväll hade vi besök av två fantastiska kvinnor som tillsammans arbetare med "Klänningsmide" i en atelje i Teda. Dom berättade intressant och inspirerande om hur alla kunde sy en klänning på en dag ute hos dom. Återbruk var deras ledord och man kunde sy klänningar av det mesta - gardiner eller handdukar eller annat tyg som kunde återanvändas. Kreativt och kul. Just när vi sitter där får jag SMS från viktväktarna. Vägningen i morgon är inställd p g a sjukdom. Ha Ha då hade jag kunnat äta kakan till kaffe!

Av Anita Ahlström - 12 april 2015 16:20

Vilken himla blåst! Fick just SMS från Vattenfall som berättade att Enköping hade elavbrott. Men som tur är inte hos oss än..... Ior och jag åkte in med Corsan och ställde den utanför Mekonomen (vid Kunskapsskolan). Den lät som sjutton och troligtvis måste dom byta ljuddämpare. Sen promenerade vi hem 6 kmoch 9236 steg enligt mitt aktivitetsarmband. Vi hade mest medvind men i byarna kändes det som om jag skulle ramla omkull. Jag tar det som en träning inför golfsäsongen. Efter lunch (ägg, yougurt med havrekuddar) sov Ior och jag middag. (inomhus idag). Har ringt till Katarina som lovat spela bridge med mig imorgon. Margareta skall följa med maken till Akademiska. Jag är tävlingsledare på EPBK och håller tummarna för att bridgemate kommer att fungera. Nu ska jag koka mig en kopp kaffe och njuta av att vi har ett uterum som är varmt och skönt trots blåsten.

Av Anita Ahlström - 11 april 2015 21:35

Har köpt några små stackars pelagoner för 10 kronor styck och idag har jag planterat dom i en självvattnande kruka. Jag ska verkligen försöka skydda dom för kalla nätter med frost. Två år i rad har mina pelagoner frusit ihjäl. Ett år kom dom tillbaka efter någon månad men förra året var dom heldöda. Gick en skogspromenad idag. Solen sken och fåglarna drillade i skyn. Nu är det verkligen vår! Satt ett par timmar på altanen och löste korsord i solen. Blev sömning och la mig på soffan och sov middag. Pensionärslivet är inte så dumt ibland. Var ute på framsidan och chippade några golfbollar. Alla ramlade in i granhäcken så jag lät dom ligga. Försökte finna ro i att "bara" vara hemma. Marianne var förbi med sina krukor med tomatplantor. Vi fick inbjudan till Celsias dop i Solna i början av maj. En jättesöt tjej på tre månader. Jättekul med ytterligare en bebis i släkten.

Av Anita Ahlström - 10 april 2015 21:47

I morse när jag vaknade kändes det som om vänsterbenet satt löst på kroppen. Kunde inte röra mig utan att det värkte som sjutton. Gjorde gymnastik för knäna igen och tog en tablett från 2008 som Arne fick för sin höft. Samtidigt använde jag linement på ryggen, höften och ned på vänsterbenet. Allt blev bättre och dagen har förflutit som vanligt. Lovisa har födelsedag och jag köpte presenter (fritös och shoppingvagn på hjul) och Arne och jag åkte till Ekbacken och sjöng och hurrade på eftermiddagen när hon kommit hem från jobbet. Shoppingvagn använder vi i Sverige när vi är gamla men jag förklarade att hon fick tänka att hon var i Spanien för där har alla vagnar när dom går till marknaden och köper grönsaker mm. Lovisa ska ha den när hon forslar coca-cola burkar från bilen in till jobbet där hon säljer dom och godis till sina jobbarkompisar. Lite ekonomist bistånd till hennes coca-coladrickande. Ca 2 liter per dag tror jag. När jag var i stan idag gick jag in till Mekonomen. Dom var medvetna om att det var 3 veckor sen dom fick in bilen och den stog näst i tur för att tas in i verkstaden. Fan tro´t! Ior och jag har delat på ett halvt kilo räkor ikväll. Jag skalade och han åt. Få se hur han mår imorgon. Nu är kl 22.00 och golf från Masters står i tur efter att vi hört vilka som åker ut från Lets dance.

Av Anita Ahlström - 9 april 2015 21:26

Sitter och tittar på Plus. En livsmedelsprofessor intervjuades om korv. Himla interessant! Kötthalt i korv var inte bara bra. För mycket protein startar tillväxt av celler och förorsakar cancer. Rätt eller fel men det gav mig något att tänka på. Nu ska jag äta pasta, ris och potatis ett tag. Sen kan man med lätt hjärta äta falukorv som inte har så hög kötthalt. Det fanns i alla fall inga konstiga saker i dagens korv. Fläsk, kött och ister och smakämnen. OK - korv till barnbarnen som gillar det. Ibland består livet av tillfälligheter. Kollade en gammal kartong i garaget idag som var Davids och såg då konfirmationskort. Senare på väg in på ÖB träffade jag konfirmationsprästen Laghé som hälsade och sa hej Anita. Fantastiskt att han kände igen mig. En solig promenad runt Romberga med Ior och nostalgiska minnen från början av 60-talet när jag bodde tillsammans med Janne på Sämskarbogatan 21.

Av Anita Ahlström - 8 april 2015 15:47

Det gick bra att klippa klorna. Satt på hans egen munkorg i tyg och Mia tog frambenen först. Han är jätteskraj och skriker - för han tror att det gör ont. Men Mia är duktig, snabb och talar om för mig hur jag ska förhålla mig. Lugn och sansad och titta honom i ögonen. I Arken-Zoo började vi prata om att Ior sitter löst i bilen. Oftast i framsätet bredvid mig men ibland i baksätet. Dom berättade att polisen var obeveklig - hunden måste sitta i bur eller vara fastspänd i säkerhetsbältet. Annars kostade det 1500 kronor. Alltså köpte jag en sele och idag har vi prövat. Den var hård att knäppa men det blir gymnastik för händerna. Sen satte jag fast den i bilbältet och han kunde både sitta och ligga så det gick bra. Det värsta är att jag är slarvig med mitt eget bälte så vi får väl se om jag blir bättre på att sätta fast Ior. Jag har ju redan betalat en gång för att jag inte hade bälte och man kan ju använda pengarna till roligare saker. Hade tänkt åka till Ängsö idag och spela årets första golfrunda men med en nordvästanvind som var iskall kändes det inte särskilt kul. Istället har jag bokat läkartid till Arne nästa vecka. Inatt höll han mig vaken genom att inte andas i perioder om 20-30 sekunder under lång tid. Jag startade mitt stoppur och kollade tiden. Jag vaknade av att det var dödstyst och att han inte andades. Jätteläskigt - men när morgonen kom var allt som vanligt. Tack och lov.

Av Anita Ahlström - 7 april 2015 15:19

Har just varit och bokat tid för kloklippning för Ior på eftermiddagen. Förra gången skrek han ju i himmelens sky så vi får se hur det går. Varit på promenad i det fina vädret och bokat en verkstadstid för Corsan. Byte av ljuddämpare och koll av kopplingen. Sen kontaktade Mekonomen mig och förklarade vad "felsökning" innebär. Det var inte så som jag skrivit att ju sämre kvalificerad personal - desto mera debiterad tid för felsökning. Hon skulle återkomma om reparation eller byte av bränslepump. För att jag inte skulle få lappsjuka tog jag bilen till Ikea igår och Arne åkte med. Vill köpa en ny matta till vardagsrummet men hittade ingen som jag ville ha. Inköpet för dagen blev två plastburkar. Arne och Ior satt kvar i bilen. Arne orkade inte gå runt i affären men jag följde alla gångar och på kvällen hade jag 13000 steg på mitt aktivitetsarmband. De flesta stegen hade Ikea genererat. Såg ett bra TV-program på Kunskapskanalen i går kväll. Digital fasta ett medel mot stress? Information från hela världen hur människor blir stressade och utbrända av arbetslivet. Frågan var - kan man inte varva ned förrän man går i pension? I Bhuthan ett land långt bort i Asien hade kungen lagt fast ett mål om bruttonationallycka. Alla i landet skulle vara lyckliga - och enligt de intervjuer som reportern gjorde verkade det som om målet uppfyllts. Någonting för vårt land????

Av Anita Ahlström - 6 april 2015 11:04

Nu har jag "kommit till skott" och städat bilarna invändigt. Typiskt mej - först så duschade jag och satt på mig rena kläder, ljusa byxor och snygg tröja. Sen kom inspirationen! Det var 8 grader varmt och solen sken så jag bestämde mig för att ta bilarna. Dessutom är jag jätteglad över att vi har en nyinköpt dammsugare. Tidigare har det bara varit OK att använda gamla skruttiga dammsugare till bilarna. Eftersom våra bilar är fulla med skräp och hundhår behövs verkligen bra apparater. Det tog endast en timme så man kan undra varför jag väntat en månad med att starta. Fick just ett SMS från Viktväktarena där dom peppar oss efter påskhelgen - så nu ska jag gå och äta broccolisoppa gjord på buljong = noll PP. Då känner jag mej nöjd och duktig.

Ovido - Quiz & Flashcards