Alla inlägg under maj 2015

Av Anita Ahlström - 4 maj 2015 08:29

I går när jag åkte genom stan var 30-ljus signalerna i gång trots att det var söndag!! Jag tycker det är bra att bli påmind om att det är 30 km när signalen börjar blinka. Ibland glömmer jag lätt att det är 30 km utanför S:t Iliansskolan. Men om dom ska vara något värda är det viktigt att dom inte är i gång på helgerna. Då kan man inte lita på dom!! Sen LA jag mig på signalhornet!!!! Det händer inte ofta - men när jag åker väg 70 är det andra gången i rad som bilar som kommer från motorvägen och ska upp på 70:an inte väntar tills vägen är fri. Igår var det en man med husvagn som mitt framför näsan på mig körde upp så jag fick tvärbromsa. Han har stopplikt. När jag signalerade som sjutton bara vinkade han åt mig. Vore jag yngre hade jag gett honom ett finger!! Tur att jag har köpt bilbälte till Ior som sitter bredvid mig i framsätet och skulle ha hamnat på golvet om han inte varit fastspänd. Nu gick allt bra förutom att jag fick lite hjärtklappning. 

Av Anita Ahlström - 2 maj 2015 19:30

Ibland tycker jag att jag inte är särskilt kulturellt lagd. MEN jag gillar verkligen kulturprogrammet mellan kl 19-20 på lördagskvällarna med Ann-Marie Raur. Ikväll har hon besökt två äldre män på Gotland om anledningen till att vi i Sverige säger trädgård. Det är för att vi gillar träd. I andra språk finns inte ordet träd med när man pratar om odlingar runt huset. Sen intervjuade hon Christina Lindgren (De sista ljuva åren - över 60 veckor på svensktoppen) om hennes uppväxt i "resandefolket" och hennes ätstörningar. Till sist besökte hon en studio i Eksjö med en 84-årig man som hade fått guldskivor. Jokkmokksjocke hade valt att spela in sina skivor hos honom för då fick hustrun Hildur följa med!! Det fick hon inte till studiorna i Stockholm. Ann-Marie Raur hittar olika objekt varje vecka som är fantastiskt interessanta.

Av Anita Ahlström - 1 maj 2015 17:04

Bosse hade bokat en golftid på eftermiddagen berättade han när Maggan och han kom och drack kaffe på fm. Om jag ville kunde jag följa med. Det var bara 7 grader varmt men eftersom jag i alla fall måste ta en promenad med Ior så bestämde jag mig för att spela golf. Klädde mig varmt med fleecetröjor och polotröja. Häromdagen tyckte jag att min golfbag vägde jättemycket och då plockade jag ur nästan alla kläder. När vi startade på hål 2 började det regna. Alla mina regnkläder och regnskyddet till bagen låg i bilen!!!! En av mina värsta golfrundor någonsin. Händerna var stelfrusna och iskall och blöt på hela kroppen. För att försöka undvika att bli sjuk av nedkylningen hoppade jag i ett varmt bad när jag kom hem. Litet rost i vattnet men ljuvligt ändå. Jag tinade upp och blev skönt sömnig så Ior och jag tog en tupplur efter badet. När minnet är kort - får kroppen lida. Så sant - jag brukar verkligen ha kläder för alla väder i golfbagen, och brukar inte rädas lite regn eller blåst. Som bekant - det finns inget dåligt väder - bara dåliga kläder.

Ovido - Quiz & Flashcards