Alla inlägg under maj 2015

Av Anita Ahlström - 12 maj 2015 23:17

Vissa dagar är bättre än andra. Idag var jag en av deltagarna i en SPF-match i bridge mellan SPF Enabygden och SPF Rurik från Norrtälje. Vi har mötts en gång per år. Jag tror i nio år och i år var Enköping värd för matchen. Jag spelade med Sture W och "hör och häpna" vi vann!!!!. Vi var 12 par från vardera förening och tyvärr så förlorade Enköping mot Norrtälje i år men strunt i det - i år var Sture och jag bäst av alla par. Det gäller att njuta av framgången. Hem och sov middag (en halvtimme) och tillbaka till Eriksgatan för att ta hand om tisdagstävlingen för mindre rutinerade. Jättekul!! Ikväll var vi 7 bord = 28 personer. Rekord hittills. Alla positiva och mycket skratt under tävlingen. Passar mig perfekt - att medverka till att bridgen är tävling, men under angenäma former. Dessutom är det så himla positivt för mig att Ior får vara med och ligga under skrivbordet på bridgeklubben. Då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag lämnar honom hemma. Han är fruktansvärt fixerad på matte - jag tror att det beror på rasen (dvärgschnauzer) eller?????

Av Anita Ahlström - 11 maj 2015 18:13

Som jag tidigare skrivit om kollar jag annonsbladen på helgerna och bestämmer vad och var jag ska handla veckans mat. Igår när jag handlade på Willys köpte jag saft/Fun light som vi dricker och jag betalade med extrapris 15:90 per flaska. Senare på dagen sprang jag in på Coop och där var det också extrapris på Fun Light men där kostade varje flaska 21:90. Alltså 6 kronor dyrare per flaska. Likadant med fläskytterfilén (dansk) Jag köpte tre stycken på Willys för 39:90 per kg. På Coop hade dom extrapris på 59.90 per kilo. 20 kronos skillnad per kilo. För några år sedan (ganska många) stod jag bakom en äldre man som förklarade att han hade slutat handla på ICA och COOP eftersom han insett att dom "skott sig" på hans bekostnad i en massa år. När lågpriskedjorna kommit till stan hade dom sänkt priserna. Alltså ansåg han att dom skulle ha haft utrymme tidigare att ha lägre priser. Tänkvärt! Men det finns fördelar för oss kunder att det är många som vill ha oss.

Av Anita Ahlström - 9 maj 2015 19:31

Christina Nauckoff skrev idag att hennes hund var hela världens vän. Ior platsar nog inte i den kategorin. Han är ganska osocial och väljer mycket noga vilka han vill nosa på och framförallt vilka han vill lyfta frambenen mot. Ibland överraskar han mig och plötsligt "hoppar" han upp på någon. Jag kommer inte ens på att jag skall hejda honom utan blir endast förvånad varför han plötsligt blir så kärvänlig. Däremot är en hund (och framförallt en liten hund) hela tiden en anledning för nästan alla att försöka hälsa och prata med honom och med matte. Trevligt! Om man inte är hund kan man i alla fall vara en socialt framgångsrik person enligt Christina om man "har en positiv attityd. Nyfikenhet och intresse för andra människor, Duktig lyssnare och konversatör. Förmåga att ta vara på de möjligheter som olika sociala situationer erbjuder, till exempel för att nätverka. Gernerositet, slösar med vänskapliga gester. Tyclig personlighet som sticker ut i mängden." Om jag nu har en osocial dvärgschnauzer så hoppas jag på att matte stämmer in på en socialt framgångsrik person.   

Av Anita Ahlström - 8 maj 2015 14:45

EnköpingsPostens största nyhet idag: Nya samtal förs om Stattgropen. Äntligen säger "makthavarna" något officiellt. Antagligen har väl förhoppningsvis samtal förts med Peab under alla år men det har mest handlat om utgrävningarna och vilka som skall finansiera dessa och hur Peab skall få ekonomi i projektet. Anders Wikman förklarar att nu är det kommunen som berättar för Peab vad den vill!!! OCH vad kommer Peab att gå med på av alla önskemål?? Hoppas i alla fall att invånarna/kommunmedborgarna även fortsättningsvis kommer att få information om förhandlingarna och överläggningarna mellan parterna. Det blir lättare att förstå om man kan följa skeendet. Tänk om vi får ett nytt Stadshotell vid torget. Tanken känns attraktiv - även om den är orealistisk. Den som lever får se.

Av Anita Ahlström - 7 maj 2015 19:58

Ska Sverige bestå av några stora städer och resten ödemark? Egentligen kan man ju tycka att frågan är hypotetisk men efter gårdagskvällens TV-program "Ett Sverige" kan man undra. Vi är det land i Europa som urbaniseras fortast. alltså glesbygden avfolkas och alla flyttar till städerna. Som landsbygdsbo (inte glesbygd) identifierar jag mig med alla som bor på landet. Eftersom jag har prövat att bo i tätorten två gånger i mitt liv - vet jag bestämt att jag aldrig ska pröva igen. Att ha människor inpå mig stressar mig oerhört! Jag måste kunna "gå bakom knuten och sätta mig och kissa" utan att någon ser det. Nu är det så att jag aldrig utnyttjar möjligheten men jag behöver "space" (skulle ungdomarna säga) för att må bra. Jag är ju i  den lyckliga omständigheten att jag bor som jag vill och har cykelavstånd till torget i en småstad. Igår sa en av glesbygdsaktivisterna något klokt. Alla pratade om statens skatteutjämningsbidrag till glesbygden och extra kommunalbidrag. HON för det var en hon tyckte att alla som bor på landet och inte hade tillgång till kollektivtrafik skulle få billigare bensinpris (skattesubention). Vilken bra idé tyckte jag. När du jobbar får du avdrag för resor till och från jobbet men du måste ha bil och du kanske vill använda den även till fritidsaktiviteter. Vill vi ha Ett Sverige måste vi tänka nytt! Och är du pensionär och bor på landsbygden får du inga avdrag om du måste ha bil för att komma någonstans utanför ditt hus.

Av Anita Ahlström - 6 maj 2015 10:51

Vaknade av att det regnade som sjutton. Blev nostalgisk och tänkte på Burt Bacharachs låt "Och regnet det bara öser ned" Verkligen en av mina favoritlåtar. Den kom 1969/70 men spelades sedan in av mängder av artister. Under en period när jag jobbade och lyssnade på bilradion spelade dom låten varje morgon med olika artister. När jag kom till Kommunhusets parkering väntade jag i bilen tills dom hade spelat färdigt låten innan jag gick in till jobbet. Låten gjorde mig alltid på gott humör och gav mig en positiv känsla. Jag tror jag skall leta fram musiken på internet för att återuppliva minnet. Annars har jag sällskap av en småsjuk 9-åring som har lite feber och ont i halsen. Han har sin dator med sig och är helt upptagen av Minecraft. Just nu (vi sitter bredvid varandra) råkade han döda sin kompis men skyndade sig att försöka be om ursäkt på engelska. Det finns fördelar med dataspel helt klart. Tiden går så himla fort! Det har alltid varit storebror som suttit med olika dataspel men nu är fysiken viktigare? för han tränar och tränar och är mån om vad han äter. Inget godis eller snacks. Nu vill han ha morötter!!!! Mormor slutar aldrig att förvånas.

Av Anita Ahlström - 5 maj 2015 15:11

Ett lite snyggare ord för pensionärer och äldre. Krigsveteraner vet jag vad det är men veteraner i allmänhet - betyder det att man är veteraner på att leva eller kanske på att spela golf? Idag var det 60 seniorer (ett annat trevligt ord) som samlades på golfklubben och tävlade. Både i lag och individuellt. Friskvård av bästa sorten enligt mig. Alla gubbar och gummor som håller kroppen och knoppen igång, Det är fantastiskt att promenera i 4-5 timmar och samtidigt få iväg en liten boll dit man vill. Det sistnämnda är inte alltid så lätt. Med gott humör och trevligt sällskap är det trivsamma timmar oavsett resultat. Men när rundan var över hände något otäckt strax utanför klubbhuset. Två herrar som åkte golfbil körde rakt på och över en golfare som skrek och ramlade och låg kvar på marken när bilen hade backat iväg. Sånt klarar inte jag. Kollade att det fanns människor som sprang fram och hjälpte till och sen la jag benen på ryggen och sprang fort därifrån. Jag är absolut inte till någon hjälp i sådana situationer. Dessutom kom min egen olycka - att jag fick malmklockan i huvudet på golfbanan - nära. Det var precis ett år sedan. Jag hoppas att det gick bra för mannen som blev överkörd. Hämtade sedan Loke 9 år på Bergvretsskolan. Lite deppig är han på grund av att han numera är singel. Hans flickvän hade gjort slut! Vi konstaterade att storebror också är singel och att det nu bara är lillebror som har en tjej. Mormor tyckte att han skulle strunta i knäppa tjejer som inte förstod vilken fantastisk kille han var och sen åkte vi hem och åt smörgås, äpplen och glass. 

Av Anita Ahlström - 4 maj 2015 20:08

Muskler eller avsaknad av muskler. Spelade 9 hål med måndagsbönorna och gick med Agneta och Agneta och Ann-Marie. Eftersom jag härmar alla andras svingar så är det bra för mig att gå tillsammans med Agneta B som har en kort baksving men kommer mycket längre än mig när jag försöker ta fart. Efter några hål såg jag hur hon vred kroppen i baksvingen och därför fick himla fart på klubban. Jag försökte göra som hon och OBS jag slog också långt - men när jag kom hem protesterade mina muskler i ländryggen!! Jag känner mig som en invalid som haltar fram här hemma och hur ska det gå imorgon när jag har lovat att ta Marrianne J:s plats på Veteranerna. 18 hål med inställelse kl 08.00 Ibland beslutar jag saker som jag troligtvis kommer att ångra - men sagt är sagt. Jag ska ta fram min pilatesboll och försöka ligga på rygg och höja rumpan - då tror jag att jag hjälper ländryggen. Vi får se????

Ovido - Quiz & Flashcards