Alla inlägg under maj 2015

Av Anita Ahlström - 22 maj 2015 21:30

Nu har vi hjälp var 4:e vecka att städa vårt hem. MEN däremellan behövs vissa insatser. Bosses mamma tyckte att man skulle sopa köksgolvet varje dag och vårt köksgolv behöver någon form av behandling mellan vår städhjälp. Alltså bestämmer jag mig för att ta fram dammsugaren! Sagt och gjort. Då börjar jag laga mat istället! Så småningom kan jag inte hitta andra viktiga saker att göra så DÅ åker dammsugaren fram (OBS jag har köpt en ny) Den väsnas och röret blir aldrig lagom långt hur jag än ändrar. Munstycket kommer inte åt i alla hörn och det fastnar på mattorna. Hur i himmelens namn blir man vän med sin dammsugare. Jag tar köket och sen ställer jag den i hallen för fortsatt användning i sovrummet. Där står den kvar fortfarande och det har gått två dagar. I morgon bitti kommer barnbarnen, så då får jag en verklig anledning att inte röra dammsugaren - så den får stå kvar i hallen ett tag till.

Av Anita Ahlström - 20 maj 2015 20:51

Inte dricker jag så mycket mjölk - men nu är jag så himla ilsk = förbannad. Sitter och tittar på uppdrag granskning och  i vanliga fall är jag kritiskt till informationen - men nu är jag så upprörd över hur den svenska landsbygden behandlas av Arla (medlemsföretag????) . Dom har beslutat att EU är marknaden och Sverige är bara en liten bit av EU. Fy sjutton vilka konsekvenser!!! Ska vi ha någon svensk landsbygd med mjölkproduktion? Vem har det slutgiltiga ansvaret för att mjölkbönder finns kvar? Jag trodde på regeringen - men??? Jag undrar efter programmet - hur ska jag kunna påverka beslutsprocessen? Det är nästan fyra år till nästa val - och vilket parti? bryr sig som svenska bönder?

Av Anita Ahlström - 20 maj 2015 07:36

07.45 igår hämtade jag Ulla och Carin för färd till Roslagens golfklubb. Vi skulle spela seriespel damer 70. Tre som spelar och två resultat räknas. Jag brukar säga att "man kan ha mig som chaufför" när golfen inte går så bra. Vi åkte över Knivsta och Rimbo 13 mil och kom fram i god tid. Vädret var skapligt, kallt men solen tittade fram. Jag spelade tillsammans med en fd tandläkare från Uppsala men som spelade för Öregrunds golfklubb. Vi hade jättetrevligt men tyvärr påverkade inte det min golf!!! Jag missade vart 4:e slag ungefär och resultatet blev katastrofalt. 116 slag. Alla slag räknas och handikappet spelar ingen roll. Alla resultat var höga och från Enköping hade vi 116, 117 och 128 slag så mitt urusla resultat måste redovisas. Strax ska jag kolla om vi kom sist av alla 15 lag. På hemvägen åkte vi E18 som var en mil längre men motorväg nästan hela tiden. När vi kom till Rotebro var det kö fram till Stäket men jag lyckades lämna av mina passagerare - hem och hämta Ior och direkt till Eriksgatan dit jag kom precis när första bridgespelaren kom. 18 personer och jag behövde inte spela. Gick igenom brickor med dom som hade "hängbord". När jag kom hem upptäckte jag att Bosse hade klippt hela våran gräsmatta. Vilken lycka! Han är fantastiskt hjälpsam.

Av Anita Ahlström - 18 maj 2015 13:00

Länge har jag haft en längtan att gå till kyrkan, men det ingår inte naturligt i mina val av aktiviteter på helgerna. Nu var det kvällsgudstjänst i Boglösa så jag bestämde mig att äntligen ta mig iväg. Det var Thomas Laghé som predikade och vi var tre besökare i kyrkan. Jag kom i ganska god tid så Thomas hann prata med mig en bra stund före högmässan. Han berättade om sin situation och lyssnade på mig. Skönt att träffa någon som jag känt i 30 år (Han konfirmerade David för 30 år sedan) och som stod mamma nära genom deras kyrkliga arbeten. En skön och fridfull stund där bibeltexterna handlade om "hjälparen". Mammas ord kom till mig: Man får den kraft man behöver. Och kanske är det så. I alla fall är jag mycket glad över mitt kyrkobesök. Dessutom fick vi gå upp på läktaren och se hur orgelpiporna var borttagna för renovering. Spännande att se en isärplockad kyrkoorgel.

Av Anita Ahlström - 16 maj 2015 18:59

Idag fyller David 44 år. Han brukar få städning av sitt rum av mig i födelsedagspresent, men ännu har jag inte startat röjningen. Istället bad han om skjuts till Stockholm för att köpa en fotoskrivare i en butik på Norr Mälarstrand. Det fick bli hans present plus ett ekonomist bidrag till den dyra/dyra skrivaren. Själv har jag fyllt bensin i gräsklipparen men därvid blev det. Jag hoppas att vädret håller sig så jag kan köra gräsmattan imorgon. Just nu har jag lyssnat på Thomas di Leva på TV:n. Lite oroande att höra hans Ord och inga visor. Ganska pessimistiska tongångar om nutiden. Annars är jag jätteglad för att ha fått tag i en ersättare till seriespelet på tisdag. Ringde många 70-åriga damer men allla hade annat för sig. Men till slut lyckades jag. Tack Karin för att du ställer upp. David åkte just till sin kusin för att fira sin födelsedag. Vi tittar på golf på TV och Smartare än en 5-klassare samtidigt som vi kan titta ut mot skogen och titta på vårt slånbärssnår som är fantastiskt vackert.

Av Anita Ahlström - 15 maj 2015 21:38

Trots kyla och blåst hela dan är det fantastiskt med ljusa kvällar. Gick just och hämtade posten och bedårades av vårkvällen. Annars har det varit vinterkläder. Jag dök långt ner i garderoben och hittade långkalsonger och utanpå Arnes fordrade goretexbyxor. Långärmad polotröja, stickad vindtröja och utanpå en fleeceväst. Golfhandskar på båda händerna. Sen var det bara att gå ut på golfbanan!!! Jag frös inte - men tjock och otymplig i alla kläder gick det inte så bra att träffa golfbollen. Tur att det inte var någon tävling utan bara Bosse och jag som motionerade i fyra timmar. Paus för kaffe och en jättegod smörgås med frukt och nötter och sen serranoskinka som pålägg. Till Ior hade jag en burk med bitar av blodpudding. Fick igång min avståndsmätare i telefonen - men om man inte träffar bollen spelar det ingen roll om det är 40 eller 70 meter fram till flaggan. Nu ska jag ta fram min lektionsvideo och titta på hur en sving ska se ut.

Av Anita Ahlström - 14 maj 2015 18:57

Vår radio startar varje morgon kl 07.00 och vi har P4 Uppland inställt. I morse startade Upplandsnyheterna med att berätta att Enköping kommun skulle köpa ut arrendatorn för bowlingen i Idrottshuset. Vilket klokt beslut tycker jag. Inte bowlar jag men jag har följt diskussionerna genom media. Det är ju naturligt eftersom kommunen driver resten av anläggningen att även bowlingen ingår som en del i "paketet". Jag har under flera år undrat varför kommunen inte tagit detta beslut. Roligt för alla bowlare tycker jag och rättvist gentemot andra idrotter. Sen har jag haft en matlagningsdag stekt lax, kycklingfiléer, och gjort en bauta-köttfärslimpa (2 kilo köttfärs) Den fyllde jag med rökt skinka, lök och fransk dessertost. Den sistnämnda smaken har tagit över och dominerar alltför mycket. Vi får se om jag får någon som äter? Arne brukar offra sig. Han är väldigt lätt att göra nöjd när det gäller mat. Han tycker att allting smakar gott. Tacksamt att laga mat till honom.

Av Anita Ahlström - 13 maj 2015 22:27

Vaknade stel som en träpinne efter att ha drömt en massa knäppa saker. Kallt och regn ute när jag hämtade tidningen i postlådan. Drack kaffe, läste tidningarna och löste DN:s korsord. Lugn morgon. Hundpromenad runt Willys/Maxi och sen hämtade jag Dante. Han ville göra ett experiment med avhärdningssalt, tvättmedel och annat som han skulle röra ihop i en hink. Jag lyckades ändra inriktning, så experimentet kom att bestå av smält smör, ägg, socker och mjöl. Efter omrörning klickade han ut mosade hallon uppepå kakan och in i ugnen. Experimentet blev lyckat och strax efter åt han upp nästan hälften av kakan. Under gräddningen skulle vi spela Monopol. Jag inser att jag har ett handikapp eftersom jag aldrig i min barndom/ungdom spelat Monopol. Hittills har vi hittat på olika regler men idag skulle vi försöka spela "på riktigt". Jag tog fram regler från Internet och försökte applicera på vår spelplan - men jag kan inte säga att jag lyckades. Gator, hus, egna pengar och bankens pengar. Det blev för svårt för oss! Jag tror att vi även fortsättningsvis försöker hitta på egna regler. Efter att ha skjutsat hem Dante i hagelskur och åska (vi hämtade Gustav på vägen) hade jag lovat Bitte att ta över tävlingsledarjobbet på Eriksgatan. Allt gick bra och speciellt glad blev jag när kvällens segrare sa till mig att segern berodde på mig??? Jo jag hade lärt dom att spela bridge. Det känns varmt och gott.

Ovido - Quiz & Flashcards