Alla inlägg under juni 2015

Av Anita Ahlström - 4 juni 2015 11:01

In-sha-allah. Vår ambassadör i Syrien - en Enköpingsbo skriver idag i EP att "Det är nyttigt att uppleva andras inställning till livet". Hon beskriver hur länder med muslimsk majoritet alltid lägger till "om Gud vill" när de planerar framåt. De förutsätter inte att förhållandena som gäller idag även är aktuella om en vecka eller om ett år. Mycket kan hända som innebär att man inte kan göra det man från början hade tänkt sig. Min mormor sa alltid "om jag lever då" när vi planerade och diskuterade saker som vi tänkte göra. Ibland är jag på väg att säga likadant. Beror det på att ju äldre man blir desto kortare tid har vi kvar här på jorden eller är det en ödmjuk inställning, där man har klart för sig att människan inte på egen hand kan garantera att planerna inte ändras. Allting kan hända - eller??? Men den insikten gör också att man känner hur viktigt det är att leva här och nu. Och kanske är det lättare att ändra sina planer. Min pappas devis "att det blir aldrig som man tänkt sig" har hjälpt mig genom åren. Tänker man så är det lättare att vara flexibel i olika lägen. Men det är därför ingen idé att planera över huvud taget!!! Det tycker i alla fall jag - som är urusel på att planera. Jag tar det som det kommer. 

Av Anita Ahlström - 3 juni 2015 22:23

Igår hände något nytt. Jag fick hjälp att gå över gatan. Jag och Ior var ute och gick på Eriksgatan och då kom två unga tjejer och undrade om dom fick hjälpa "tanten" över gatan. Inget allvarligt - dom deltog i poängjakten (en tävling för studenterna) och att hitta en "tant" och hjälpa henne över gatan gav många poäng. Dom filmade hjälpinsatsen och jag hoppas att dom vann. Jag har skrivit  i min blogg för några timmar sedan men plötsligt finns ingenting???? Jag hade också skrivit om blåsten som var och är förskräcklig. Jag trodde att jag skulle spela golf idag men jag vill inte ha någon murken björk över huvudet så jag avstod. Hemma hade vi strömavbrott så jag åkte till stan och köpte telefoner till vårt hus. I går kväll försökte jag ringa hem men Arne svarade inte. Lite orolig blev jag men våra hemtelefoner var out of order. Nu har jag köpt nya så  vi hoppas att dom fungerar.

Av Anita Ahlström - 2 juni 2015 09:48

Vitkål - det är nyttigt det - men himmel så besvärligt. Jag vet inte varför jag har ett så komplicerat förhållande till vitkål - men det har jag. Köpte ett stort huvud häromdagen som låg på bänken och började se ledsen/ledset ut. Tog fram matberedaren och körde hela huvudet. Det sprätte och for så hela köket var fullt av vitkål när jag var färdig. Vanligtvis störs jag inte av att det är stökigt och rörigt omkring mig när jag håller på vid spis och diskbänk - men vitkål - usch!!! När vi var yngre och skulle använda vitkål när vi hade gemensam fester (vi systrar) fick alltid Maggan ta sig an vilkålen. Vitkålen är egensinnig - så är det nog - och det har jag svårt att klara. Hur som helst. Av halva huvudet gjorde jag en vitkålssallad med salladslök, morötter, paprika och en massa färska kryddor från mina krukor. (Jag vet ju inte vilka kryddor jag har, men jag blandade alla) Olja/vatten och lite honung kokade jag upp och hällde över salladen. Sen håller den i en vecka i kylskåpet. Och jag fryste även in några påsar. Resten av vitkålen stekte jag tillsammans med köttfärs och champinjoner och kryddade med chipotle och hällde 4%-ig "grädde" över. Tänk vad man kan göra med vitkål!!!!

Ovido - Quiz & Flashcards