Alla inlägg under juni 2015

Av Anita Ahlström - 22 juni 2015 19:30

Jag vaknde kl 02.00 i natt efter tre timmars sömn. Det lät som om Arne inte fick luft när han andades. Funderade på att ringa akuten men det lugnade sig och kl. 04.00 låg han i sängen och sjöng "Har den äran idag" och hurrade på min födelsedag. Han hade tänkt länge för att komma ihåg sången. Jag blev rörd! Kl. 07.30 mötte jag Loke och Dante vid busstationen fö r att åka på kryssnig. Lovisa och barnen sjöng och hurrade också. Strax när vi kommit på bussen sa Dante att han hade ont i magen. Sen kräktes han hela resan i en plastpåse som vi haft kläder i. Vi satt längst bak i bussen men ingen av oss har tidigare blivit åksjuk, så jag funderade inte. Men väl framme i Grisslehamn var Dante glad och pigg och hungrig när vi åt buffé på båten. Sen växlade vi pengar och spelade på automaterna. Första "trycket" och Loke vann 200 kronor på en satsad guldpeng. Lyckan fortsatte och Dante och jag vann så att vi till sist hade 270 kronor plus.(OBS man måste vara 18 år för att få spela) Det blev tungt i min ficka. På hemresan bestämde vi att spela bort alla våra enkronor. Men vi hade 130 kronor med oss hem. På båten spelade vi ett fotbollsspel och besökte lekrummet. Mysigt och roligt hade vi. På hemvägen fick Dante sitta framme vid chauffören på guideplatsen och han mådde inte illa. Superbra. Ikväll sover båda två på sina madrasser på golvet i vårt sovrum. Trötta efter dagens övningar kommer vi nog att sova gott. En bra 73-årsdag har jag haft.

Av Anita Ahlström - 21 juni 2015 11:59

Nu har det nästan gått ett halvt år sedan jag startade min blogg på nyårsdagen. Jag kollade just och jag har haft 617 besökare. Fantastiskt!! Målet med min blogg var/är att jag varje dag skall skriva något positivt för att inte hamna i "gnällträsket". Ingenting blir ju bättre om man är sur och negativ. men ibland måste man anstränga sig för att hitta guldkornen i vardagen. Igår spelade vi golf - som vanligt :-). Vi var Marianne, Bengt, Bosse och jag. Vi har två små träfigurer, en gubbe och en gumma som vi tävlar om en gång per år. Tidigare var det många som aspirerade på priset men nu är det bara järngänget kvar. Bengt vann gubben och jag vann gumman. Tävlingen avslutades med middag i vårt uterum. Härligt med en pensionärskuvös eller vad inglasade altaner kallas. Vi satt ute till efter midnatt utan att tända någon lampa. Ljuvligt med ljusa sommarnätter. I morgon fyller jag år och har bokat en kryssning med Eckerölinjen för mig, Loke och Dante. Kanske inte vad barnbarnen önskar sig men det får bli deras födelsedagspresent till mormor. Jag skall göra allt för att roa dom.

Av Anita Ahlström - 19 juni 2015 23:21

Jag tänker på sju sorters blommor under kudden - men det var då det. Nu har jag tagit golvet i Davids rum och bäddat med nya lakan i sängen, så jag känner mig nöjd. Det blev ingen sill och snaps!!! Jag bjöd Arne på kyckling och potatisgratäng och själv använde jag mina propoints till öl. inte så illa - i midsommarnatten. Vi har tittat på TV och njutit av midsommardanser i Bjuråker, Gryksbo och Klädesholmen. Sen har jag sett på " Himlen är oskyldigt blå" En svensk film från 1975. Lyckligt slut. Nu ska vi titta på Viasat Golf från USA och se om Stenson vinner. 

Av Anita Ahlström - 19 juni 2015 15:53

Om man vill vara ensam i affärerna i Enköping skall man handla på midsommarafton. Det kändes bra att gå i affärer (även om det bara var mataffärer) när det är 14 grader varmt ute och gråa moln, Det kunde varit värre - det hade kunnat regna. Arne och jag var inbjudna att traditionsenligt fira midsommarafton i Ljung med hela släkten, men Arne orkade inte så vi tackade nej. Lovisa har inflyttningsfest på Ekbacken och där står husbilen som övernattningsbostad till några hitresta kompisar. Mitt midsommarprojekt är att jag skall ge mig på röran i Davids rum. Jag brukar ge honom städning i julklapp och till födelsedagspresent i maj, men i år har jag inte hjälpt honom - så nu är det oundgängligen nödvändigt. David firar midsommar i Ljung så han är inte hemma. Arne sitter i sin fåtölj framför TV:n och sover så jag kan fixa i lugn och ro. Ska till kvällen äta sill och potatis och ta en snaps - för absent friends - så det känns att det är midsommarafton. Glad sommar på oss!!!!!

Av Anita Ahlström - 18 juni 2015 08:48

Sitter just och förbereder mig för Waapt (Wahlberg, Andersson, Ahlström, Palm, Thorén). En släkttävling i golf som Ulf startade när han var 11 år (tror jag) och som vi hållit på med sedan dess. Vi spelar alltid torsdagen före midsommar och den som vinner får ordna nästkommande år. I år är det Nicklas som är ansvarig. Men gänget som spelar minskar för varje år. Från att ha varit ca 15 personer är vi i år endast 8 st. Men kul att traditionen håller i sig. Igår fick Bosse och jag avbryta vår golfrunda och "leta" efter Maggan på golfbanan. Hon blev arg och bestämde sig för att ge sig av. Vi såg inte vart hon gick - men Bosse hittade henne vid klubbhuset. Jag säger NEJ till alzheimer likaväl som dom i TV säger NEJ till cancer. Det är svårt att se en kraftfull, kapabel person totalförändras. Men oftast är Maggan glad och tycker att allting är bra och så länge Bosse orkar ta hand om henne, fungerar ju allting. Och att jag tycker att jag har förlorat en syster, är ju mitt problem!!! Hur positiv är jag idag då???? I går kväll spelade jag bridge med Gun och trots att jag fick hjärnsläpp på en bricka kom vi i alla fall över medel. DET var roligt!!!!

Av Anita Ahlström - 16 juni 2015 16:41

Idag har jag varit ute och övningskört med Gustav. Han ska börja körskolan den här veckan men ville träna lite innan. Jättekul att jag har tillstånd som handledare. Han körde sin nya bil Toyota Celica. Han tyckte att jag pustade och "andades" för snabbt ibland men det gick över förväntan. Vi körde omkring inne i Enköping i bostadsområdena och hamnade mitt i asfaltläggning. Han fick träna på att hitta dragläget, träna på att parkera på en parkeringsplats och svänga runt gathörn. Eftersom det var så länge sedan jag tog körkort (55 år) så vet jag inte riktigt vad som är viktigast idag, Jag försökte förklara att han måste röra huvudet och kolla i sidled. Vi ska fortsätta och träna på det som körskolläraren lär ut. Jag tycker det är toppen att få tillfälle att vara med 17-åriga barnbarnet samtidigt som jag på em hämtade minstingen 5 år på dagis. Pappa skulle till Stockholm och hann inte hem för att hämta Dante. Mormorsrollen passar mig utmärkt.

Av Anita Ahlström - 14 juni 2015 11:46

Vecka 27 är det Enköpingsvecka på golfklubben. Mitt i veckan är det Stora Damdagen där kvinnor tävlar i par och spelat 36 hål. Start 8.00 och i mål på kvällen. Idag när jag spelade med Bosse fick vi sällskap med Johan (bridgekompis) och hans särbo Karin. Hon ville spela Stora Damdagen men hade ingen partner. Undrade med mig om jag kände någon som hon kunde spela med. Snabbt som sjutton tyckte Johan att jag kunde väl "ställa upp". Mina tankar gick i racerfart!!! Jag som spelade så dåligt i tisdags och hade bestämt mig för att inte tävla. Min ålder!!! talar emot att spela 36 hål mm mm. Men plötsligt hör jag mig själv säga OK jag spelar gärna med dig. Snabba tankar och snabba beslut. Det är en av mina personliga egenskaper - och som tur är brukar jag aldrig ångra mina beslut. Kul att testa sina gränser. I morse hade min våg tagit ett litet skutt nedåt. Varje gång vikten börjar på ett kilo mindre känns superbra. På min våg har jag nu minskat 9 kilo. Och det syns verkligen på fotot som Loke och Dante tog på mormor häromdagen. Himmel va rynkor!!!

Av Anita Ahlström - 13 juni 2015 09:42

Jaa! Det blev veterinärbesök igår. 10 minuter efter att Dante åkt med pappa kollade jag Ior och sen ringde jag direkt till Veterinärkliniken. Jag fick komma 30 minuter senare (på en fredageftermiddag). Vilken toppenservice. Veterinären konstaterade att Ior antagligen fått ett insektsbett som startade "slickningen" Det var förhuden som var svullen, sårig och inflammerad. Han fick smärtstillande och inflammationshämmande medicin OCH en tratt på huvudet. Det tycker han inte är så kul. Har legat i min säng med tratt - det blev inte så mycket plats över för mig. Jag sätter på honom koppel och promenerar för då kan jag ha koll på att han inte slickar på såret. Annars är det gräset som är problemet. Det växer för fort!!! Jag orkar inte dra igång vår gamla klippare och David är allergisk mot gräs. Kanske kan han dra igång och att jag sedan klipper- Vi får se. Först ska jag skjutsa David till net-on-net i Västerås och sen har jag en golftid på eftermiddagen. Det blir nog inget prinsbröllop för mig i alla fall. 

Ovido - Quiz & Flashcards