Alla inlägg under januari 2015

Av Anita Ahlström - 13 januari 2015 12:29

Inner Wheel är världens största kvinnoorganisation. Mottot för föreningen är att befordra sann vänskap, uppmuntra hjälpsamhet och främja internationell förståelse. På 1980-talet var jag medlem i Enköpingsklubben  men när Arne slutade som rotarian slutade jag i Inner Wheel. Nu har jag återigen blivit medlem i  föreningen som har månadsmöte den första måndagen i månaden. I går kväll träffades vi på Park Astoria. En mycket trevlig kväll där samtliga närvarande kortfattat presenterade sig för de kvinnor som var nya medlemmar. En gemenskap som det känns positivt att delta i. Vår förening är delaktig i ett större sammanhang som känns viktigt och värdefullt. I världspresidentens julbrev kan man läsa att "Vänlighet är ett språk som döva kan höra och blinda kan läsa. Vänskapsmöte är ett steg till att bygga broar med kärlek och omsorg- Kom ihåg att murar och broar är byggda av samma material. Skillnaden är att broar sammanlänkar och murar avskiljer". Alltså var en bro av kärlek och riv alla avgränsningar så att världen blir en bättre plats att leva i. En bra idé i vår klubb är att samtliga ombeds att ta med en läst? bok som sedan kan köpas av någon annan. Pengarna går till bland annat inköp av narkotikahundar. Narkotikahundar är ett av IW:s angelägna projekt.

Av Anita Ahlström - 12 januari 2015 17:28

Det känns nästan som när jag var liten och jullovet tog slut. Efter alla helger sätter aktiviteterna igång. För mig är det bridge för hela slanten. Igår spelade vi lag-DM på Eriksgatan. 3 matcher oh 42 brickor. Bitte och jag och Kerstin och Lennart Schenning. Totalt kom vi sist men igår vann vi en match, en oavgjord och en förlust. Vi föll med flaggan i topp. Idag har jag spelat med Margareta Dahlqvist på Krydddan och vi kom på 8:e plats av 27 par. Det är lugnt och behagligt att spela med Margareta och hon gör att jag blir mer fokuserad än jag annars är. Det är fantastiskt att ha en hobby där man kan sitta inne titta ut på oväder och kyla. Det passar mig perfekt. Jag är lite avundsjuk på alla "norrlänningar" som gläds åt snö och vinter. Den genen finns inte i min kropp. Men snart är det vår eller????


Av Anita Ahlström - 10 januari 2015 16:24

Jag känner mig jätteduktig. Innan snöandet började bogserade jag Davids nya Epa-bil till Mekonomen. Stackars David. Efter 10 dagar började kylaren läcka så det första han fick göra var att lämna den på verkstad. Sen bytte jag halvljuslampa på SAAB-en. Efter  det for Ior och jag till stan. Jag var bjuden på "salong" till Susanne som går i vår studiecirkel " Passion för livet". Vi var nio kvinnor där och hade en trevlig stund medan det började snöa ymnigt. Nästa gång hoppas jag vi får ta en närmare titt på hennes tavlor. När vi kom ut var det en decimeter snö. Gick en sväng med Ior och visade upp honom för damerna. Matte måste ju visa vilken söt och gullig hund vi har!!!! Hemma hade det varit strömavbrott en timme och parabolantennen är nersnöad. Skall strax gå ut och sopa antenn.

Av Anita Ahlström - 10 januari 2015 09:57

Häromkvällen skulle jag blogga från min telefon. Men plötsligt ändrades teckenstorleken och jag avbröt försöket. Nu är det lördag och jag har vaknat till Ring så spelar vi. Radion startar automatiskt kl 07.00 och slutar 09.00 Oftast hör jag den inte utan sover vidare. Morgnar är bra att sova på. Dom senaste dagarna har jag hjälpt Lovisa och barnen med diverse småsaker.Hämtning av Loke i skolan, kört gasolkamin till Gustavs hus (ingen el och ingen värme) och lämnat tillbaka en voltmeter. Sen har jag spelat bridge efter ett uppehåll över helgerna. I torsdags Ena-serien där vårt lag förlorade mot Åker med 25-5. Trots förlusten hade vi en trevlig match med gott humör. I går kväll spelade vi dambridge hemma hos Karin. Alltid trevligt och kul att träffas. Dessutom fick jag skjuts så jag drack vin och ett glas likör. Väl hemma möttes jag av man och hund som var vakna och väntade kl.01.00 Jag kände mig välkomnad och fick en liten pratstund med Arne innan det var sängdags en timme senare. 

Av Anita Ahlström - 7 januari 2015 20:51

Trött men nöjd har varit i Långtora och haft husbilen med mig som bas.Varför har jag fel teckenstorlek??

Av Anita Ahlström - 6 januari 2015 21:08

Kaffe på sängen. Skönt att jag höjde värmen på pannan igår. Kände mig lite snål och tänkte att jag kunde klä på mig en kofta när det kändes kallt inne. Men kom på bättre tankar när jag pratat med Lovisa. Jag har faktiskt råd att ha varmt inne. Vår värmepump som vi installerade i oktober 2013 är i alla fall billigare i drift än vår tidigare oljeeldning. Så nu fryser jag inte. Promenad på Fårticksgatan samtidigt som jag kollade flyttbestyren hos Lovisa. Oj vilken perfekt organisation. Alla flyttkartonger på rad och alla etiketter på samma ställe på alla kartonger. Den egenskapen har hon i alla fall inte fått av mig. Jag bidrog med mathämtning på Max. 

Av Anita Ahlström - 5 januari 2015 21:53

Tittade på TV ett norskt program "Mormor- mor- dotter" Blev tagen av att 40-åringen  i prograrmmet inte hade hört att mamman sagt att hon älskade henne. Jag som mormor har slösat på ord till barnbarnen om att jag älskar dom MEN hade jag varit tydlig till min dotter??? Jag ringde henne direkt och sa Jag älskar dig om du inte har förstått det tidigare. Så lätt och så svårt att förstå ordens betydelse. Annars har jag lagat mat till flyttdagen. Pannkakor fyllda med julskinksrester och pastagratäng med bacon och korv. Jag tror att alla komer att bli mätta. 


Av Anita Ahlström - 4 januari 2015 17:40

Åt min frukost på sängen kl 09.30 när vi plötsligt fick besök av Lovisa och Dante. De hade skjutsat Loke till ishockeyträningen och kom ut en sväng till oss under tiden. En glad överraskning. Sen hjälptes vi åt med husbilen. Batteriet var utladdat! TV-antennen fungerade inte. Alltså kommer barnen att få titta på DVD när dom ska vara i husbilen på flyttdagen. Sen åkte David till stan och skulle tanka. Ringde på hemvägen och behövde bogsering. Ny-gamla bilen som han haft endast 10 dagar rykte som sjutton. Bosse var här och hjälpte till. Vi konstaterade att en slang från kylaren läckte som ett såll. Vattnet rann rakt igenom. Det är tur att han har garanti på bilköpet. Jag har nu provkört husbilen några meter och satt på gasolvärmen så hoppas vi att antennen på taket tinar upp. Det fungerade perfekt!!!

Ikväll blir det Så ska det låta på TV.

Ovido - Quiz & Flashcards