Alla inlägg den 23 januari 2015

Av Anita Ahlström - 23 januari 2015 10:41

Oj - jag har inte skrivit i bloggen på två dagar.Jag som lovat mig själv att hinna skriva några positiva rader varje dag. Men som jag skrev sist har jag hämtat barnbarnen tre dagar denna vecka. Helt fantastiskt att få rå om dom flera timmar per dag. Vi pratar, pratar och pratar. Och sen har vi spelat Alias. Oerhört stimulerande. Man tar ett kort med en bild och sen skall man beskriva det som finns på kortet. Ex Dante fick ett kort med en citron. Han berättar: det är någonting man äter, det är runt och gult och det smakar surt. Alltså kan Loke förstå att han menar citron. Utvecklande för språk och fantasi. Och så belönas man med att flytta fram sin spelpjäs. Loke 9 år har haft ishockeyträning tre!! kvällar den här veckan. Han tycker det är jättekul medan mormor är rädd att han ska skada sig. Jag tittar gärna bort när han spelar. Bäst när han sitter i avbytarbåset då kan jag koppla av.


I tisdagskväll startade vi spel för mindre rutinerade bridgespelare. Jättekul att det kom så många 11 par. Jag kände mig helt upprymd när jag kom hem. Glatt humör och bra stämning.


I onsdagskväll spelade jag mindre bra. Fick dåliga kort och tappade gnistan. Det kändes som jag skulle somna vid bridgebordet och det märktes också på mitt spel. Men vad gör det om 100 år. Barbro blir inte galen på mig och det är huvudsaken.


I går kväll var jag på "kalas" i kommunens representationsvåning i Westerlundska huset. Gamla kollegor förvaltningschefter och två f.d kommunalråd träffades och pratade "om hur mycket bättre det var på vår tid"   . Vi konstaterade också hur bra vi har det som pensionärer med tid för olika intressen och tid för resor och tid för familjen. Jättekul ordnat och tack till Arne och Magnus. Hoppas vi ses nästa år igen.


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards