Alla inlägg under januari 2015

Av Anita Ahlström - 23 januari 2015 10:41

Oj - jag har inte skrivit i bloggen på två dagar.Jag som lovat mig själv att hinna skriva några positiva rader varje dag. Men som jag skrev sist har jag hämtat barnbarnen tre dagar denna vecka. Helt fantastiskt att få rå om dom flera timmar per dag. Vi pratar, pratar och pratar. Och sen har vi spelat Alias. Oerhört stimulerande. Man tar ett kort med en bild och sen skall man beskriva det som finns på kortet. Ex Dante fick ett kort med en citron. Han berättar: det är någonting man äter, det är runt och gult och det smakar surt. Alltså kan Loke förstå att han menar citron. Utvecklande för språk och fantasi. Och så belönas man med att flytta fram sin spelpjäs. Loke 9 år har haft ishockeyträning tre!! kvällar den här veckan. Han tycker det är jättekul medan mormor är rädd att han ska skada sig. Jag tittar gärna bort när han spelar. Bäst när han sitter i avbytarbåset då kan jag koppla av.


I tisdagskväll startade vi spel för mindre rutinerade bridgespelare. Jättekul att det kom så många 11 par. Jag kände mig helt upprymd när jag kom hem. Glatt humör och bra stämning.


I onsdagskväll spelade jag mindre bra. Fick dåliga kort och tappade gnistan. Det kändes som jag skulle somna vid bridgebordet och det märktes också på mitt spel. Men vad gör det om 100 år. Barbro blir inte galen på mig och det är huvudsaken.


I går kväll var jag på "kalas" i kommunens representationsvåning i Westerlundska huset. Gamla kollegor förvaltningschefter och två f.d kommunalråd träffades och pratade "om hur mycket bättre det var på vår tid"   . Vi konstaterade också hur bra vi har det som pensionärer med tid för olika intressen och tid för resor och tid för familjen. Jättekul ordnat och tack till Arne och Magnus. Hoppas vi ses nästa år igen.


Av Anita Ahlström - 20 januari 2015 14:39

Har hämtat barnbarnen fån dagis och skola. 5-åringen fick frågan av mamma i helgen om han ville att mormor skulle hämta någon dag nästa vecka. Jaaa. En eller två dagar? Då önskade han tre dagar så nu hämtar mormor tisdag, onsdag och torsdag. Såå mysigt att vara efterfrågad och efterlängtad. När vi skulle hämta Loke på Bergvreten tyckte Dante att Ior skulle få gå med och vi var överens om att då fick vi vänta på Loke utomhus. MEN då mötte vi en "fröken" som talade om att hundar fick inte vistas på skolområdet p g a barnens allergi. Utomhus??? Ja så var det! Jag vände och satt Ior i bilen men kan ändå inte sluta att förundras. Ingen skylt om hundförbud och allergi utomhus? Andra förklaringar hade jag kanske förstått.

Ikväll skall vi starta upp kvällsbridge för mindre rutinerade spelare på EBS. Jag har förberett och lagt 18 brickor och skall försöka göra det till ett seriöst tävlingstillfälle för alla dom som tycker att spelet går för fort på måndag/onsdag/torsdag. Vi hoppas det kommer några stycken.

Av Anita Ahlström - 19 januari 2015 18:47

Har idag kollat utbetalningarna av pension i förhållande till 2014. Ja, jag har fått påökt med 250 kronor MEN Enköpings kommun har höjt skatten så resultatet blev att jag fick 9 kronor netto. Hoppas att den höjda skatten kommer att användas på ett bättre sätt än vad jag skulle ha gjort!!! Det är dyrt att växa och med alla nyinflyttade invånare ökar kostnaderna på den kommunala servicen. Surt sa räven. Annars har jag spelat dagbridge på Kryddan idag. Margareta och jag kom 3:a av 27 par. Duktigt trots att jag lyckades med konststycket att vara spelförare i 3 sang och ha ett ess kvar på bordet som jag inte fick spel på. Sånt händer inte så ofta. 

I förmiddags ramlade Arne och jag fick ringa Bosse (min svåger) som kom och hjälpte till att få upp honom. Som tur var gjorde han inte illa sig. Det är tur att Bosse finns för han hjälpte oss också med motorhuven till husbilen. Den var stängd och handtaget inne i bilen som man ska använda för öppna motorhuven fungerade inte. Bosse konstaterade att vajern var av men lyckade få tag i den med en tång och kunde öppna motorhuven. Nu kan vi sätta på elen under huven och köra iväg till verkstaden. Tack snälla Bosse.

Av Anita Ahlström - 18 januari 2015 15:31

Slumrade fem minuter framför TV:n igår kväll och sen tyckte kroppen att det räckte. Somnade kl 05.00 i morse efter att ha haft en vakennatt. Skönt att få tid att fundera, reflektera och analysera. Ingenting som stör där i nattmörkret. Man är fri att tänka på "vad som helst " och "hur som helst". En jättefin känsla. Vaknade kl 10.30 till en småregnig dag. Snön har nästan försvunnit och det luktar gott och jordigt. Det känns som det finns hopp om vår.

Min dag har annars bestått i ett litet dataprojekt. Jag skulle försöka göra egna visitkort - med text på båda sidorna. Det tog ett tag innan fram och baksida passade ihop. Men skam den som ger sig. Jag lyckades till slut. Dom är inte vackra men funktionsdugliga. Jag har ju fått en ny emailadress och har dessutom tre olika telefonnummer så det är bra att ha informationen samlad på ett ställe. Jag har tagit ett foto på min foodchopper/grönsaksskärare. Jag har aldrig sett en sådan tidigare. Man lägger grönsakerna på galler och sen trycker man ned locket så grönsakerna ramlar ned i behållaren under. Enkelt och snabbt. Inget mera hackande.

       

Av Anita Ahlström - 17 januari 2015 18:10

Vaknade och solen sken och jag väntade förgäves att en lyckokänsla skulle spridas i min kropp. Men nej inte idag. Tänkte på Maslows behovstrappa och kunde konstatera att: jag var inte hungrig, jag var inte frusen, jag hade inte ont. Alltså var nivå ett helt OK. Skäms på mig som inte ler och skrattar när jag vaknar. Men ibland känns det tungt - med min sjuka syster och min orkeslösa man. Idag tog jag fram en bild från facebook på min systers barnbarn som satt på en häst för första gången. Hon visste inte vem det var! Hon vet inte att hon har några barnbarn! Så sorgligt men egentligen mest för alla omkring - min syster är glad och positiv. Medalj till hennes man som tar hand om henne. På eftermiddagen skjutsade jag sonen till Västerås för handling av diverse tekniska prylar. Själv handlade jag en Food chopper. En kökspryl som används till att skära grönsaker. Provade den direkt och skar mig genast i fingret. Den var vass men den fungerade. Blev en bra sallad med tomater, gurka, paprika, isbergssallad och rödlök. Förresten Strömstedts vann igår. Kanske för att jag hejade på dom.

Av Anita Ahlström - 16 januari 2015 16:09

Så sänker sig mörkret så sakta fast klockan är bara 4 på eftermiddagen. Har dagarna blivit lite längre?? Det känns inte så.

Hela mitt liv har löneutbetalningen i januari varit den mest efterlängtade på året och inte har det ändrat sig. Idag fick jag pension och det känns väldigt positivt att på påfyllning i ladorna. Av någon anledning lever jag över mina tillgångar under jul och nyår. Jag som annars är ganska försiktig med pengar och prismedveten när jag handlar, glömmer mina principer när det är jul. Men någon gång kan man väl få överkonsumera. 


Enköpingsposten skrev igår om caféet Tant Gredilin och vilken bra idé att ha onsdagseftermiddagar särskilt inriktade på seniorerna. Seniorpriser och senioraktiviteter. Det visste inte jag. Hade bara hört om stickcafé. Men alla dom som inte stickar eller spelar bridge har alltså ett ställe att träffas på. Hoppas caféet är fullt eftersom så många äldre är ensamma och behöver komma ut och träffa likasinnade.


Hundpromenaden idag skedde runt ÖB i Romberga. Halt och slaskigt men jättekul tyckte Ior. Massor av goda lukter.

Sen köpte jag potatis från Dalarna av Andersson? i Romberga. Inte är potatisen billig och inte är den tvättad men jättegod.Den är helt klart värt priset 8:50 per kilo.


Ikväll ser jag fram emot att se" På spåret" på TV. Jag gillar herr och fru Strömstedt och ska heja på dom.

Av Anita Ahlström - 15 januari 2015 17:32

Idag känner jag mig snäll och duktig.Vaknade i morse av att David ringde och hade glömt sin jobbmobil hemma. Jag åkte och lämnade den till Hummelsta och sen gick Ior och jag på promenad i Drömparken. Där var det sandat och det var möjligt att gå i någorlunda rask takt. Handlade och halkade hem. Efter lunch åkte jag till kommunens förråd där dom har en sanddepå. Jag öste sand i tre hinkar och sen åkte jag till Lovisa och lämnade gasolflaskor till Gustavs lånade kamin. Tillsammans lyckades Lovisa och jag flytta en garderob från stora huset till Gustavs lilla hus. Ibland klarar man saker man inte tror. Sen in till stan och hämtade paket till Lovisa en digitalbox för att kunna installera TV i huset. Kunde konstatera att Ekbacken ligger 12 km utanför Enköping. Bra att bensinpriset har gått ned. Måste också berätta att Barbro och jag klarade oss ganska bra i går kväll. Vi kom 6:a av 23 par. Helt godkänt - men ändock är det så att dom "duktiga" sopar mattan med oss. Ingenting att göra - bara var glad över dom bra saker vi gjorde.

Av Anita Ahlström - 14 januari 2015 10:26

Alltså sådana man har i munnen. Mina sitter löst och har gjort det nästan hela mitt liv. Därför måste jag få hjälp med att rensa tandfickor med jämna mellanrum. Nu har jag fått en infektion i en tand som måste spolas så att jag förhoppningsvis inte behöver äta antibiotika. Efter tandbehandlingen gick jag på SPF:s studiecirkel "Passion för livet" Vi diskuterade vår känsla för sammanhang. Vilket sammanhang inspirerar dig och hur känns det att vara delaktig och vad kan jag göra för att öka kanslan av delaktighet. Intressanta synpunkter om våra olika "sammanhang" . Vilka är mina viktigaste sammanhang? Familjen förståss, bridgespel, golfspel och Enköpingsbo är miljöer där jag känner delaktighet och inspiration. Det är nyttigt att tänka efter och formulera tankar om sin vardag. På eftermiddagen "halkade" Ior och jag på promenad i skogen. Att ha skogen utanför dörren är inte fel!!!


Ovido - Quiz & Flashcards